• Winteravondshow | 14 december 2018

 • Winteravondshow | 14 december 2018

 • Winteravondshow | 14 december 2018

 • Winteravondshow | 14 december 2018

 • Winteravondshow | 14 december 2018

Informatie

Oktober 2016

Op vrijdag 16 december 2016 organiseert tentoonstellingsvereniging “De Zuidwesthoek” de winteravondshow in de hallen van Loonbedrijf Pieter van de Linde te Wanneperveen. Nadat het bestuur afgelopen jaar, door een IBR uitbraak, de keuring voortijdig moest afbreken, hopen wij dit jaar wel een mooie keuring te organiseren, waar gezelligheid hoog in het vaandel staat . De show begint om 18.30 uur.

Hieronder volgt een nadere toelichting m.b.t. de veekeuring:

Voor de kalvervoorbrengwedstrijd is deelname mogelijk tot en met 18 jaar, waarbij de grootte van het kalf in redelijke verhouding moet zijn met de deelnemer. De kalveren worden beoordeeld zowel op exterieur als op het voorbrengen/toilet door de juryleden. Let er wel op dat de kalveren geboren moeten zijn na 16 december 2015!! Tevens willen wij u erop attenderen dat er een mogelijkheid is om uw kalveren te laten enten tegen ringschurft. Het gebeurt namelijk weleens dat een kind niet mee kan doen met de keuring omdat het kalf last heeft van ringschurft. Dat is natuurlijk heel sneu voor het kind. Vraag uw dierenarts voor verdere informatie.

Het bestuur heeft de intentie om een rubriek pinken toe te voegen aan het programma. Mocht de overgang van de oudere jeugd (18+) van de kalveren naar de koeien nog te groot zijn, dan is deze rubriek een mooie opstap naar de koeien! Er wordt alleen op exterieur gekeurd en een toplijn is niet toegestaan.

Mocht u graag met dieren mee willen doen, maar ontbreekt het u aan tijd en/of hulp. Dan zijn er leerlingen van Terra-college die u graag willen helpen bij de voorbereidingen.

Het programma van de koeien is als volgt:
• 3 rubrieken: namelijk vaarzen, jonge melkkoeien en oudere melkkoeien.
• Per bedrijf maximaal 2 dieren per rubriek.

Dit jaar is de Zuidwesthoek naast BVD veilig ook IBR veilig. Op de keuring mogen dus alleen BVD- en IBR vrije dieren komen. Verdere informatie over de diergezondheidseisen en mededelingen m.b.t. vervoer treft u als bijlage aan, even als een formulier waarmee u uw koeien en/of kalveren kunt aanmelden. Alle formulieren zijn ook op de website te vinden: www.zwhkeuring.nl


Financiële bijdrage:
Per ingezonden koe ontvangt u € 30,-.
Per ingezonden pink en kalf ontvangt u € 20,-.

Indien u koeien en/of kalveren voor deze show wilt aanmelden, dan kunt u dit op de volgende wijze doen uiterlijk vóór zondag 6 november:
1. telefonisch bij René Rooze 06-28375131
2. per e-mail: renerooze@hotmail.com

De selectiecommissie zal daarna contact met u opnemen voor een bedrijfsbezoek op dinsdag 8 of woensdag 9 november. De commissie neemt de formulieren voor de definitieve opgave en de gezondheidsverklaring mee. Deze dient door u én de dierenarts voorafgaand aan de show getekend te zijn.

Op zaterdag 29 oktober a.s. om 13.30 uur vindt er op het bedrijf van de familie de Boer te Meppel een instructiemiddag plaats voor kinderen die deel willen nemen aan de kalvervoorbrengwedstrijd. In bijgaande uitnodiging vindt u verdere informatie.

Deelnemers aan de kalvervoorbrengwedstrijd zullen zo spoedig mogelijk na de opgave ook een brief thuis krijgen met daarin de voorbreng- en toiletteer instructies.


Voor eventuele nadere inlichtingen over de keuring kunt u contact opnemen met
René Rooze, telefoonnummer 06-28375131, René Otten, telefoonnummer 06-29460547

Het bestuur hoopt op veel aanmeldingen, want zonder koeien, pinken en kalveren kan “De Winteravondshow van De Zuidwesthoek” niet worden georganiseerd. Wederom zal het aan gezelligheid en sfeer niet ontbreken!

Veel succes met de voorbereidingen!


Met vriendelijke groeten,


Het bestuur van “De Zuidwesthoek”.

Agenda

 • 27 oktober 2018

  Kalverinstructie-middag
  Aanvang: 14.00 uur
  Locatie: Melkveebedrijf van familie Werners
  Buitenhuizerweg 6
  Plaats: Ruinerwold

 

 • 10 november 2018

  Sluiting inschrijving

 

 • 26 november 2018

  Jaarvergadering
  Aanvang: 20.00 uur
  Bedrijf: 
  Locatie: VOLGT ZSM

 

 • 14 december 2018

  Winteravondshow
  Aanvang: 18.30 uur
  Plaats: Wanneperveen
  Locatie: Loonbedrijf Pieter v/d Linde
  Roekebosscheweg 3a

 

© ZWH 2014 - Iemen Webdesign

Laatste aanpassing site op 08/01/2019 om 12:50.